Algemene Voorwaarden

Bij het inbrengen en/of kopen van kleding, schoenen, tassen of andere items bij Fauve vintage bent u gebonden aan de onderstaande algemene voorwaarden. Op grond van artikel 6:232 van het Burgerlijk Wetboek bent u ook gebonden aan de onderstaande algemene voorwaarden indien u geen kennis heeft genomen van de algemene voorwaarden.

  1. U kunt uw kleding en accessoires op afspraak aanbieden bij ons handelend onder de naam Fauve vintage. Fauve vintage is een (online) winkel via Instagram, de studio of pop-up stores. De ingebrachte items worden in consignatie bewaard waar Fauve vintage is gevestigd. Dit pand voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft een alarmsysteem. Fauve vintage kan echter op geen enkele wijze aansprakelijk worden gehouden voor schade, vermissing of diefstal van de door u ingebrachte items, net zomin voor schade en letsel opgelopen tijdens een bezoek aan het bedrijfspand. Inbrengen is volledig en altijd op eigen risico, alsmede het betreden van het pand.

2.  Fauve vintage werkt met een volledig geautomatiseerd systeem met barcodes. Via uw eigen account met strikt persoonlijke inloggegevens kunt u via het klantenportaal ‘your account’ van onze website www.fauvevintage.nl de verkoop en voorraad inzien van uw items. Wanneer uw account is aangemaakt ontvangt u een e-mail met daarin een wachtwoord, na de eerste keer inloggen kun je zelf een ander wachtwoord aanmaken. U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de stand van zaken en het aanvragen van eventuele uitbetalingen.  

3. Bij Fauve vintage hanteren wij alleen bij de eerste keer inbrengen een minimum van vijf items, die geschikt zijn voor de verkoop. De beslissing over wat geschikt is bij Fauve vintage is niet onderhandelbaar. Uiteraard dienen alle items schoon, gestreken, in good condition en fashionable te zijn. Bij inbreng kiest u voor 50% van de verkoopprijs*  als een tegoedbon van een door u gekozen aangesloten partner of voor 40% van de verkoopprijs* overgemaakt op uw bankrekening. *De verkoopprijs = na aftrek van BTW op 50/50 basis of of 40/60 basis.
Wij streven ernaar om uw ingebrachte items zo spoedig mogelijk te prijzen en te voorzien van een unieke streepjescode. Via het klantportaal kun je het overzicht zien van de geprijsde items. Mocht je het niet eens zijn met het overzicht dan gaan we er vanuit dat je ons dit zo spoedig mogelijk laat weten.

4. Fauve vintage bepaalt de prijs en kan deze te allen tijde wijzigen indien zij dit nodig acht. Als inbrenger houdt u recht op de afgesproken 40% of 50% van de “nieuwe” verkoopprijs. Tevens kunnen wij een artikel uit de winkel halen als het blijkt toch niet verkoopbaar te zijn. Fauve vintage streeft er altijd naar de hoogst haalbare verkoopprijs voor uw artikel te krijgen. Uitbetaling geschiedt alleen als een item daadwerkelijk verkocht is. Uw tegoed vervalt na een periode van 1 jaar, startend vanaf het einde van het seizoen waarin de ingebrachte items zijn verkocht.

5. Een seizoen loopt bij Fauve vintage van 1 februari tot 1 september en van 1 september tot 1 februari. Aan het eind van elk seizoen geeft Fauve vintage u per mail aan wanneer de ‘sale’ start, zodat u de mogelijkheid hebt de items welke niet verkocht zijn in het betreffende seizoen zelf uit de rekken te kunnen halen. Items welke niet zijn opgehaald door de inbrenger voor de start van het nieuwe seizoen doneren wij aan een goed doel.

6. RETOURNEREN: Fauve vintage is een tussenpersoon. Gekochte kleding kan door de ‘derde’ partij niet worden geretourneerd tenzij anders afgesproken. Voorwaarden zijn dat het originele prijslabel is aangehecht en het item schoon en ongedragen is.